Интернет журныл о промышленности в Украине

Ляпис Трубецкой - Матрьошка. рецензія

Культова білоруська група Ляпіс Трубецькой випустила новий альбом Матрьошка, який став вже 12-м в їхній дискографії Культова білоруська група Ляпіс Трубецькой випустила новий альбом "Матрьошка", який став вже 12-м в їхній дискографії. На жаль, крім нових текстів нічого нового в ньому ви не почуєте. Якщо на альбомі "Веселі картинки" (2011) Міхалок і його музиканти намагалися привнести щось унікальне для своєї творчості, то "Матрьошка" стала вже звичним копіюванням самих себе, хоча не таким грубим як в попередньому альбомі "Рабкор" (2012). До речі, це перший альбом групи за 12 років, на якому немає жодної пісні на білоруській мові.

Унікальність альбому хіба що полягає в невеликому прогнозі деяких недавніх світових подій в своїх піснях (наприклад, "Матрьошка" і "Телевізор"). Сама група вказує на те, що вони були написані задовго до Олімпіади в Сочі, "Майдану" в Україні та інших. Проте, натяки на них прослуховуються в текстах.

Трохи виділяється на загальному тлі поряд з "Танцюй" пісня "Воїни світла". Хоча в музичній частині нічого нового тут практично немає, і кожен, хто добре знайомий з творчістю "Ляпісів" відразу почує знайомі мелодії. Але вокальна партія дійсно звучить незвично. Але це ближче, скоріше, до російського року. Такі ж відчуття залишаються після завершальної "Клоуна немає", хоча присутня деяка оригінальність у вигляді акустичної гітари і мандоліни.

Шкода, але "Ляпис Трубецкой" випустили черговий прохідний альбом, який набридає вже після другого прослуховування. Та й тривалість складає всього трохи більше 30 хвилин, включаючи пісні "Матрьошка", "Танцюй" і "Танк", які виходили раніше. А це враховуючи також наявність вже знайомого багатьом фанатам кавери "Держава" на групу "Гражданская оборона": кавер був представлений публіці ще в 2005 році (Правда, з тих пір склад групи наполовину змінився). Варто відзначити, що він відрізняється лише трохи видозміненій аранжуванням, хоча нотки "ска-панку" поступилися місцем "ска-кору".

В цілому це звичний, всім знайомий "Ляпис Трубецкой" останніх років 5-ти. Більше і нема чого додати.

2194 Всього переглядів 1 Переглядів сьогодні